Tapahtumat

Kädet ylhäällä, sormilla muodostettu sydän

Etusivu / Yhteisöllinen nuorisotyö / Tapahtumat


Tapahtumat voivat liittyä mihin tahansa nuoria kiinnostavaan ilmiöön, kulttuuriin tai harrastukseen.  Nuoret ovat usein mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa tapahtumia yhdessä nuorisotyöntekijöiden kanssa. Tapahtumat voivat olla esimerkiksi mopomiittejä, konsolipeliturnauksia, bändien yhteiskeikkoja, konsertteja tai vaikkapa koulujen päättäjäiset turvallisessa ja päihteettömässä ympäristössä pihapelien ja grillailun merkeissä.


Digitaaliset tapahtumat

Digitaaliset tapahtumat mielletään usein striimeiksi tai live-lähetyksiksi, jotka toteutetaan Youtubessa, Twitchissä, Instagram Livessä tai muissa striimausalustoissa. Striimauksen aiheena voi olla musiikki, pelaaminen tai paikallisen nuorisotilan kokkisota. Striimauksen etuna on mahdollisuus tavoittaa laaja kuntarajoja ylittävä yleisö, ja siksi digitaalisia tapahtumia kannattaa järjestää myös muiden kuntien kanssa yhdessä.

Digitaalisia tapahtumia voivat myös olla koodaukseen ja pelinkehittämiseen liittyvät game jamit, LAN-tapahtumat tai maker-festivaalit.

Tarvittavia laitteita tai ohjelmistoja

Striimausta voi tehdä yksinkertaisimmillaan älypuhelimilla tai tableteilla, jossa on verkkoyhteys. Instagram Live, Twitch tai Youtube toimivat myös mobiiliilaitteilla yhteysnopeuksien ollessa riittäviä.

Parempilaatuisiin ja esimerkiksi monikameralähetyksiin tarvitaan jo striimaukseen soveltuvia kameroita, mikkejä ja lähetyksen ohjaukseen vaadittavia ohjelmistoja. Alkuun pääsee kuitenkin mikillisellä USB-kameralla, ja lähetystä voi muokata ulkoasultaan esimerkiksi OBS-ohjelmalla matkalla Youtubeen tai Twitchiin.

Verkkoyhteyksien on videokuvaa lähetettäessä oltava riittävät ja mielellään vakaat. HD-kuvan striimaamiseen vaaditaan noin 5 Mbps yhteys. 4K-lähetys vaatiikin jo 25 Mbps yhteyden.